Králičie ragú a domáce rezance
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Králik
- 2 KS Cibuľa (nadrobno)
- 6 KS Zelerová vňať (na malé kocky)
- 2 KS Mrkva (na malé kocky)
- 4 strúčik Cesnak (nadrobno)
- 300 ml Červené víno
- 2 Konzerva Paradajka (lúpané sterilizované krájané)
- 2 KS Rozmarín (vetvičky)
- 2 KS Bobkový list
-   Zeleninový vývar
-   Hotová svetlá zápražka
-   Cukor kryštálový
-   Podravka
-   Včelí med
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naporcujeme (hlavu, hrudný kôš a vnútornosti schováme na polievku), osolíme, okoreníme, opražíme na masle a vložíme do klasického hrnca. Do výpeku vsypeme zeleninu a zarestujeme, potom vsypeme na mäso. Pridáme paradajky aj s nálevom, vetvičky rozmarínu, bobkový list, soľ a mleté čierne korenie, zalejeme vínom a dolejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme domäkka, v pomalom hrnci 5 hodín na vyšší stupeň, mäso musí doslova samo odpadávať od kosti.
-
Krok 2.
Hotové som nechala v chlade odležať do druhého dňa, ale môžete hneď pokračovať v príprave. Druhý deň všetko zohrejeme, aby mäso zmäklo a išlo pekne obrat, vyberieme ho z omáčky, oberieme a kúsky s dlhšími vláknami radšej ešte prekrojíme.