Znojemská hovädzia pečienka
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.02.19
4.4 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Maya Ba
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Hovädzia pečeň
- 100 g Slanina
- 100 g Horčica
- 1 KS Cibuľa (väčšia)
- 500   Vývar (koľko treba)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masti si sprudka krátko opečieme osolené (nakrájané na plátky), horčicou potreté mäso. Odložíme bokom a vo výpeku orestujeme pokrájanú slaninku, potom pridáme nasekanú cibuľu a opečieme do hneda. Mäso pridáme k cibuli, podlejeme vývarom a dusíme. Neskôr podlievame len nálevom zo ster. uhoriek. Pred koncom pridáme nakrájané ster. uhorky a krátko podusíme.
-
Krok 2.
Podávame s ryžou, prípadne aj uhorkovým šalátom ako na fotografii.