Pivný guláš z teľacieho mäsa
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.02.19
4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 260 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Teľacie (nožina)
- 3 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno)
- 5 strúčik Cesnak (nadrobno)
- 1 PL Červená paprika sladká
- 500 ml Pivo svetlé
- 2 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čili korenie mleté (podľa chuti)
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 1 PL Majoránka (podľa chuti)
-   Múka hladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na veľké kocky. Tie sprudka orestujeme na masti (restujte po častiach) a odložíme do pomalého hrnca. Vo výpeku orestujeme pekne dohneda cibuľu, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku odvariť.
-
Krok 2.
Všetko vlejeme do hrnca k mäsu, pridáme cesnak, paradajkový pretlak, mletú papriku, mleté čierne korenie, soľ a pivo, zalejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené, uzavrieme a varíme na nižší stupeň asi 4 hodinky.