Prajeme dobrú chuť :)

Koložvárska (Klužská) kapusta

Tato Palo si pochvaloval. Je to to recept ešte od mojej mamky..

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.02.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Jarmila Laufová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kapustu (ak je mohutná tak pokrájame a premyjeme) udusíme na slaninke so sľou. Na časti cibuľke orestujeme mäso so soľou, peprom a paprikou.

  2. Krok 2.

    Zvlášť uvaríme ryžu v slanej vode a kúskom vegety.

  3. Krok 3.

    Párky nakrájame (klobásy som teraz nemala). Dokopy zmiešame mäso, hotovú ryžu a párky.

  4. Krok 4.

    Na plech, vymastený masťou dáme polovičku kapusty. Ďalej dáme zmes mäsa a navrh dáme druhú časť kapusty.

  5. Krok 5.

    Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 180°C.

  6. Krok 6.

    Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť



Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Sušienky z vločiek
Zemiakový guláš so špekačkou