Koložvárska (Klužská) kapusta
Tato Palo si pochvaloval. Je to to recept ešte od mojej mamky..
Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Kapusta kyslá
- 100 g Slanina
- 2 KS Cibuľa
- 500 Bravčové mleté mäso
- 150 g Ryža (cca)
- 3 ČL Červená paprika sladká
- 1 ČL Soľ (podľa chut)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté
- 1/2 ČL Vegeta
- 1,5 Kg Zemiaky
- 500 ml Smotana na varenie
- 100 g Bravčová masť
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kapustu (ak je mohutná tak pokrájame a premyjeme) udusíme na slaninke so sľou. Na časti cibuľke orestujeme mäso so soľou, peprom a paprikou.
-
Krok 2.
Zvlášť uvaríme ryžu v slanej vode a kúskom vegety.
-
Krok 3.
Párky nakrájame (klobásy som teraz nemala). Dokopy zmiešame mäso, hotovú ryžu a párky.
-
Krok 4.
Na plech, vymastený masťou dáme polovičku kapusty. Ďalej dáme zmes mäsa a navrh dáme druhú časť kapusty.
-
Krok 5.
Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 180°C.
-
Krok 6.
Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť