Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.02.19

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Použila som stehenné mäso, podľa mňa je šťavnatejšie a chutnejšie než prsia, očistiť a nakrájať na väčšie kúsky

  2. Krok 2.

    Na oleji necháme zozlatnúť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a zarestujeme. Do hrnca potom vsypeme umyté listy špenátu (predtým môžeme veľké listy nasekať), pridáme cesnak, karí, korenie a rozdrobíme bujónovú kocku, ľahko podlejeme vodou a dusíme asi 15-20 minút pod pokrievkou, občas premiešame. Potom zalejeme smotanou a za občasného miešania necháme zmes zhustnúť.

  3. Krok 3.

    Medzitým si v osolenej vode uvaríme podľa návodu zemiakové gnocchi, keď vyplávajú, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Do hotovej omáčky vsypeme gnocchi a necháme prehriať, dochutíme soľou a korením.



Perníkové rezy
Hovädzie v paradajkovéj omáčke
Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou