Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.02.19
4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Kuracie mäso (stehenné)
- 500 g Špenát (BABY, čerstvý)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 3 strúčik Cesnak
- 300 ml Smotana na šľahanie
- 1 ČL Karí korenie
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté
- 1 Kg Zemiakové gnocchi
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Použila som stehenné mäso, podľa mňa je šťavnatejšie a chutnejšie než prsia, očistiť a nakrájať na väčšie kúsky
-
Krok 2.
Na oleji necháme zozlatnúť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a zarestujeme. Do hrnca potom vsypeme umyté listy špenátu (predtým môžeme veľké listy nasekať), pridáme cesnak, karí, korenie a rozdrobíme bujónovú kocku, ľahko podlejeme vodou a dusíme asi 15-20 minút pod pokrievkou, občas premiešame. Potom zalejeme smotanou a za občasného miešania necháme zmes zhustnúť.