Prajeme dobrú chuť :)

Bratislavské pliecko s cestovinami

Najlepší recept z bravčového mäsa aký poznám. Bratislavské pliecko originál je priam delikatesa. Nezameniteľná chuť a precíznosť receptu. Dajte nám vedieť ako vám chutil.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa :
Recept pridaný: 09.02.19

4.63 / 5 (128 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.

  2. Krok 2.

    Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Staročeský pečený bravčový bok
Cuketové guličky so syrom Eidam
Kung Pao s ryžou