Hovädzie znojemské mäso s ryžou
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Hovädzie zadné
- 100 g Uhorky nakládané
- 1 ČL Soľ
- 1 KS Cibuľa
- 2-3 PL Olej
- 2 PL Horčica (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na troche oleja prudko opečieme plátky hovädzieho mäsa, ktoré osolíme a potrieme horčicou. Odložíme ich na chvíľu bokom a na výpeku orestujeme na malé kocky pokrájaný kúsok údenej slaniny. Pridáme cibuľu krájanú na drobno a opečieme ju do hneda (nespáliť, len dlhšie opekať), aby bola pekná hnedá šťava. Mäso vložíme späť, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni za občasného premiešania. Neskôr už nepodlievame vodou, ale nálevom z uhoriek a dusíme ďalej.
-
Krok 2.
Pred koncom dusenia pridáme na kocky pokrájané dve sterilizované uhorky, krátko podusíme, potom hrniec odokryjeme a necháme väčšiu časť tekutiny odpariť.Podľa potreby zahustíme lyžicou múky rozmiešanej v studenej vode a ešte prevaríme pomaly aspoň 15 minút.
-
Krok 3.
Podávame s ryžou. Skvelý obed... odporúčam a prajem dobrú chuť