Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzie znojemské mäso s ryžou

.

Kuchár/ka: Peter Lauf
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 07.02.19

4.33 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Petra Trebulova

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na troche oleja prudko opečieme plátky hovädzieho mäsa, ktoré osolíme a potrieme horčicou. Odložíme ich na chvíľu bokom a na výpeku orestujeme na malé kocky pokrájaný kúsok údenej slaniny. Pridáme cibuľu krájanú na drobno a opečieme ju do hneda (nespáliť, len dlhšie opekať), aby bola pekná hnedá šťava. Mäso vložíme späť, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni za občasného premiešania. Neskôr už nepodlievame vodou, ale nálevom z uhoriek a dusíme ďalej.

  2. Krok 2.

    Pred koncom dusenia pridáme na kocky pokrájané dve sterilizované uhorky, krátko podusíme, potom hrniec odokryjeme a necháme väčšiu časť tekutiny odpariť.Podľa potreby zahustíme lyžicou múky rozmiešanej v studenej vode a ešte prevaríme pomaly aspoň 15 minút.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zemiakové placky plnené mletým mäsom
Karfiolovo-zemiaková polievka
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré