Kuracie prsia (soté) s hráškom, kukuricou a ryžou
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.02.19
4.57 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Petra Mokrišová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie prsia
- 2/3 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 PL Horčica
- 200 ml Fazuľa struková
- 200 ml Kukurica
- 300 g Ryža
- 3/4 ČL Kurkuma
- 1 ČL Soľ
Ryža
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Klasicky si pripravíte mäso - nakrájať, opiecť, okoreniť, osoliť, podliať vodou, môžte dať aj horčicu a dusiť takmer do mäkka. Pred koncom si pridáte fazuľky struky (ja mam radšej chrumkavejsie, takže takmer pred koncom ich pridám a kukuricu) A zahustíme jemne solamylom (resp.mukou)
-
Krok 2.
Ryžu varíme podľa zvyku alebo návodu na obale, no pridáme kurkumu, ta pekne zvýrazni chuť.