Gordon Blue a zemiakové pyré
.
Kuchár/ka: Michaela Kubáň
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Kuracie prsia
- 150 g Šunka
- 150 g Syr (eidam alebo oštiepok)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- trochu   Čierne korenie mleté
- 1 hrnček Strúhanka
- 1 hrnček Múka hladká
- 3 KS Vajce (cca)
- 1 Kg Zemiaky
- 100 ml Mlieko plnotučné
- 100 ml Smotana na šľahanie
- 80 g Maslo
- 3 štipka Soľ (podľa chuti)
Na obalenie:
Pyré:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia prekrojíme, jemne naklepeme ochutíme jemne soľou a čiernym korením (soľ opatrne syr aj šunka sú slané) na mäsko dáme plátok šunky a plátok syru.Mäso preložíme do “taštičky” a uzavrieme špáradlom. Dáme si variť zemiaky pokrájané na kocky do osolenej vody. Kým sa uvaria obalíme si mäso v trojobale Hl.múka ,vajíčko a strúhanka. Na vyprážanie použijeme väčšie množstvo oleja.Keď máme olej rozpálený teplotu znížime a vyprážame do zlatista z obidvoch strán.
-
Krok 2.
Vypražené rezníky ukladáme na plech. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dopekáme 10-15minút v rúre .Treba kontrolovať aby nezhoreli. Čas je individuálny od hrúbky mäsa.Do uvarených zemiakov pridám štvrť masla ,smotanu a vyšľaháme.
-
Krok 3.
Podávame so zeleninou alebo kompótom.Dobrú chuť