Prajeme dobrú chuť :)

Viedenská roštenka s petržlenovým krémom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Naďa Vágnerová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.02.19

4.71 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Naďa Vágnerová‎

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Plátky mäsa, mierne naklepeme, narežeme si okraje, aby sa nám pri restovaní neskrútili, osolíme, okoreníme a z oboch strán na troške oleja opečieme. Vyberieme na tanier. Do výpeku po roštenkách dáme cibuľu, nakrájanú nadrobno a restujeme dohneda. Pridáme lyžičku paradajkového pretlaku, ktorý restujeme spolu s cibuľkou, všetko premiešame a krátko smažíme. Roštenky vrátime späť do hrnca a zalejeme vývarom, len aby bolo mäso zľahka ponorené a premiešame. Priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom roštenky vyberieme, celý obsah rozmixujeme, podľa chuti.

  2. Krok 2.

    Petržlen očistíme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tú zlejeme, petržlen preložíme do mixéra, osolíme, okoreníme a za postupného prilievania smotany vyšľaháme do hladkého krému.



Zdravé sušienky, nielen na Vianoce
Tatarský biftek
Grilované rebrá s cibuľkou