Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
.
Kuchár/ka: Naďa Vágnerová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Hovädzia roštenka
- 1 ČL Soľ
- 1/2   Čierne korenie mleté
- 1 a pol KS Cibuľa (nadrobno)
- 1 PL Paradajkový pretlak
- 500 g Petržlen
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 250 ml Smotana na šľahanie
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Petržlenové pyré
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Plátky mäsa, mierne naklepeme, narežeme si okraje, aby sa nám pri restovaní neskrútili, osolíme, okoreníme a z oboch strán na troške oleja opečieme. Vyberieme na tanier. Do výpeku po roštenkách dáme cibuľu, nakrájanú nadrobno a restujeme dohneda. Pridáme lyžičku paradajkového pretlaku, ktorý restujeme spolu s cibuľkou, všetko premiešame a krátko smažíme. Roštenky vrátime späť do hrnca a zalejeme vývarom, len aby bolo mäso zľahka ponorené a premiešame. Priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom roštenky vyberieme, celý obsah rozmixujeme, podľa chuti.
-
Krok 2.
Petržlen očistíme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tú zlejeme, petržlen preložíme do mixéra, osolíme, okoreníme a za postupného prilievania smotany vyšľaháme do hladkého krému.