Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Viedenská roštenka s petržlenovým krémom

.

Kuchár/ka: Naďa Vágnerová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.02.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Naďa Vágnerová‎

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Plátky mäsa, mierne naklepeme, narežeme si okraje, aby sa nám pri restovaní neskrútili, osolíme, okoreníme a z oboch strán na troške oleja opečieme. Vyberieme na tanier. Do výpeku po roštenkách dáme cibuľu, nakrájanú nadrobno a restujeme dohneda. Pridáme lyžičku paradajkového pretlaku, ktorý restujeme spolu s cibuľkou, všetko premiešame a krátko smažíme. Roštenky vrátime späť do hrnca a zalejeme vývarom, len aby bolo mäso zľahka ponorené a premiešame. Priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom roštenky vyberieme, celý obsah rozmixujeme, podľa chuti.

  2. Krok 2.

    Petržlen očistíme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tú zlejeme, petržlen preložíme do mixéra, osolíme, okoreníme a za postupného prilievania smotany vyšľaháme do hladkého krému.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Zdravé zeleninové rizoto
Mandarinkové kocky