Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie mäso na smotane s nokami

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.02.19

4.55 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Masť rozpustíme, oprážime na nej na drobno nakrájanú cibuľu. Kuracie prsia opláchneme, odblaníme a nakrájame na kocky. Z prudka oprážime na cibuľke, neskôr osolíme, jemne okoreníme čiernym mletým korením, podľa potreby podlejeme vodou a zakryté dusíme.

  2. Krok 2.

    Keď je mäsko polomäkké, pridáme mrazenú zeleninu (ja som zvolila zmes hrášok, mrkva, kukurica, brokolica), trocha podusíme. Po chvíľke nalejeme polovicu smotany, medvedí cesnak, citrónovú šťavu, bobkový list, nové celé korenie, sójovú omáčku, podľa potreby ešte soľ a pár minút povaríme. Pred koncom rozmiešame v zvyšnej smotane hladkú múku, pridáme do mäsa a za stáleho miešania prevaríme.

  3. Krok 3.

    Pripravíme si noky, zmiešaním múky s vajíčkom a vodou podľa potreby. Tak aby sme mali cesto hustejšie. Pridáme trocha soli, dobre rozmiešame a cez sitko hádžeme do vriacej vody.



Vyprážaný syr so zemiakmi
Kuracie prsia so zeleninou
Špenátové halušky s tromi druhmi syra