Kuracie mäso na smotane s nokami
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Mrazená zelenina
- 500 ml Smotana na varenie
- 2 PL Múka hladká
- 2 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1/2 ČL Sójová omáčka
- 3 KS Bobkový list
- 4 KS Nové korenie (celé korenie)
- 1 PL Citrónová šťava
- 1/2 PL Bravčová masť
- 400 g Múka polohrubá
- 1 KS Vajce
- 200 ml Pitná voda
- 1 ČL Soľ
Noky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Masť rozpustíme, oprážime na nej na drobno nakrájanú cibuľu. Kuracie prsia opláchneme, odblaníme a nakrájame na kocky. Z prudka oprážime na cibuľke, neskôr osolíme, jemne okoreníme čiernym mletým korením, podľa potreby podlejeme vodou a zakryté dusíme.
-
Krok 2.
Keď je mäsko polomäkké, pridáme mrazenú zeleninu (ja som zvolila zmes hrášok, mrkva, kukurica, brokolica), trocha podusíme. Po chvíľke nalejeme polovicu smotany, medvedí cesnak, citrónovú šťavu, bobkový list, nové celé korenie, sójovú omáčku, podľa potreby ešte soľ a pár minút povaríme. Pred koncom rozmiešame v zvyšnej smotane hladkú múku, pridáme do mäsa a za stáleho miešania prevaríme.