Prajeme dobrú chuť :)

Morčacie mäso na paprike s cestovinami

Tak tuhle dobrotu si kluci vždycky přejí servírovat na hluboký talíř, aby se tam vešlo co nejvíce omáčky a dalo se to bagrovat velkou lžící. A že teda bagrovali, jen co je pravda..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.02.19

4.58 / 5 (12 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso po častiach sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme do pomalého hrnca. Do výpeku vsypeme cibuľu, zarestujeme, pridáme mletú papriku a cesnak, opäť zarestujeme, zalejeme vývarom, od dna pekne miešame a necháme v panvici odvariť. Potom všetko nalejeme do hrnca k mäsu a pridáme soľ a korenie. A teraz je na vás, či všetko korenie zviažete do gázy, v tom prípade odpadá zložité vyberanie a počítanie guličiek, ale chuť korenia nie je vo finále tak intenzívne ako v druhom prípade, kedy proste nahádžete všetko do hrnca a potom si zahráte na zlatokopa . :D Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia. V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšie pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme možno tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.

  2. Krok 2.

    Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Rybacia pomazánka
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Grilované kurča na japonsky pôsob