Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
Tak dnes opět jedna dobrůtka, která u nás jaksi zdomácněla a rodinka si čas od času žádá její reprízu..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Kuracie stehná (vykostené)
- 1 ČL Sušený cesnak
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1/2 ČL Rasca mletá
- 1 ČL Soľ
- 10x Kvapka Sójová omáčka (:))
- 1 KS Brokolica
- 1 KS Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- 1 PL Olej
- 3 PL Múka hladká
- 1 kocka Zeleninový bujón
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté
- 2 hrnček Múka hladká
- 2 KS Vajce
- 1/2 hrnček Pitná voda
Omáčka:
Domáce rezance:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: Cca 1kg kuracieho stehenného mäsa nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamylu a sprudka orestovať na panvici na oleji. Nakoniec zakápnout sojovkou a trochou vody a za stáleho miešania nechať "napiť".
-
Krok 2.
Omáčka: 1 hlavička brokolice (rozobrať na ružičky, hlúb olúpať a nakrájať na kolieska), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 2 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode domäkka a rozmixovať elektrickým tyčovým mixérom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, rozmixovanú brokolicu, soľ a mleté čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.