Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami

Tak dnes opět jedna dobrůtka, která u nás jaksi zdomácněla a rodinka si čas od času žádá její reprízu..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.01.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso: Cca 1kg kuracieho stehenného mäsa nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamylu a sprudka orestovať na panvici na oleji. Nakoniec zakápnout sojovkou a trochou vody a za stáleho miešania nechať "napiť".

  2. Krok 2.

    Omáčka: 1 hlavička brokolice (rozobrať na ružičky, hlúb olúpať a nakrájať na kolieska), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 2 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode domäkka a rozmixovať elektrickým tyčovým mixérom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, rozmixovanú brokolicu, soľ a mleté čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Veľkonočná hrudka - videorecept
Pečený bravčový bôčik
Hermelín v šunkovom kabáte s kroketami