Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.01.19

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie mäso naklepať, osoliť a obaliť v cestíčku z vajca, mlieka (dobré ich nahradiť pivom), hladkej múky, Solamylu, soli, korenia, grilovacie zmesi a sójovej omáčky a ihneď smažiť vo vrstve rozpáleného oleja.

  2. Krok 2.

    Zemiaky olúpať a nakrájať asi na 0,5cm hrubé plátky, naskladať do masťou vymasteného pekáča v dvoch vrstvách, osoliť, okoreniť a okoreniť, čím kto má rád (ja dávam treba rascu, sušený cesnak alebo grilovaciu zmes), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny ( ja dávam s obľubou jarná zmes), osoliť, opäť naskladať zemiaky, opäť osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý téglik a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piecť pekne do farby, smotana sa počas pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostáva vo forme výbornej šťavy.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bucatini bolognese
Moravské koláče plnené tvarohom a lekvárom
Francúzsky Quiche