Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 31.01.19

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie mäso naklepať, osoliť a obaliť v cestíčku z vajca, mlieka (dobré ich nahradiť pivom), hladkej múky, Solamylu, soli, korenia, grilovacie zmesi a sójovej omáčky a ihneď smažiť vo vrstve rozpáleného oleja.

  2. Krok 2.

    Zemiaky olúpať a nakrájať asi na 0,5cm hrubé plátky, naskladať do masťou vymasteného pekáča v dvoch vrstvách, osoliť, okoreniť a okoreniť, čím kto má rád (ja dávam treba rascu, sušený cesnak alebo grilovaciu zmes), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny ( ja dávam s obľubou jarná zmes), osoliť, opäť naskladať zemiaky, opäť osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý téglik a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piecť pekne do farby, smotana sa počas pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostáva vo forme výbornej šťavy.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Tvarohovo čokoládové čudo
Cuketový koláč s kokosom - hrnčekový
Gratinované cukety