Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky

Protože jsem si toho na sebe po ránu vymyslela trošku víc, bylo potřeba k obědu připravit něco rychlého..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 30.01.19

5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie stehenné rezne očistíme, zľahka naklepeme z oboch strán osolíme a okoreníme (použila som klasické grilovacie korenie a trochu sušeného cesnaku. Mäso z oboch strán orestujeme na panvici, uložíme na plech, poukladáme plátky šunky a posypeme strúhaným údeným syrom. Vrazím na pár minút do rúry pod gril. Výpek v panvici zaprášime hladkou múkou, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme trochou vody. Odo dna pekne premiešame a necháme odvariť, získame tak kus dobrej šťavy k mäsu.

  2. Krok 2.

    Zemiaky: 1kg zemiakov (najradšej mám varný typ "A", ak majú zdravú šupku, nelúpe), 4 lyžice tatárskej omáčky, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky mletej sladkej papriky (dala som zaúdenú), 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžička soli. Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme "máčať" asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Karfiolovo-cuketové ragú
Živanská
Falošná sviečková na smotane