Karfiol s hovädzím rebrom a hlávkový šalát
.
Kuchár/ka: Naďa Vágnerová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 24.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Karfiol
- 700 g Hovädzie rebrá
- 5 KS Nové korenie (guľôčiek)
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 3 KS Bobkový list (podľa chuti)
- 1 štipka Rasca mletá
- 1 štipka Muškátový oriešok
- 6 KS Vajce (6-8)
- 50 g Petržlenová vňať
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Karfiolový mozoček, varené hovädzie rebro .... Hovädzie rebro umyjeme, zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme guľôčky nového korenia, čierneho korenia, 1 bobkové listy a uvaríme do mäkka. 1 stredný karfiol uvaríme na skus v osolenej vode a potom prudko schladíme studenou, aby sme zastavili proces varu. 1 väčšiu cibuľu nakrájame na jemno a opražíme do ružova, pridáme nasekaný karfiol, soľ, drvenú rascu, štipku muškátového kvetu, prehrejeme, zalejeme rozšľahanými vajcami .... 6-8, podľa veľkosti karfiolu a necháme zraziť. Nakoniec vmiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať.