Prajeme dobrú chuť :)

Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom

Tohle masíííčko prostě nemá konkurenci. Kluci dlabali, jako by to mělo být jejich poslední jídlo v tomhle životě a kupodivu u toho ani neřečnili, jak mají zvykem. Doslova vylízané talíře jsou pro mě dostatečnou pochvalou i beze slov. :) :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.01.19

4.86 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 110 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Mäso:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká "tlamička"), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie). Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu "odvariť", proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrabneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým sa mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.

  2. Krok 2.

    1kg deň vopred v šupke uvarených zemiakov (olúpať) Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame so zvyškom surovín. Z cesta ihneď tvoríme malé okrúhle knedličky veľkosti pimpongovej loptičky. Vhadzujú do vriacej osolenej vody, od dna pekne nadvihneme, aby sa neprilepili ku spodku hrnca a varíme približne 20 minút. Hotové vylovíme cedidlom, vsypeme do väčšej misy a mierne vychladnuté zľahka premastíme olejom, aby sa nám nezlepili.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie kari placky z cukety
Salámové kvietky
Jednoduchý bravčový guláš