5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 šálka Ryža
- 1.2 Kg Bravčové mäso (mleté)
- 3 KS Cibuľa
- 3 strúčik Cesnak
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 250 g Bravčová masť
- 2 KS Hlávková kapusta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso s ryžou spojíme, osolíme a okoreníme a pridáme ml.červenú papriku a pretlačený cesnak. Na jemno nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti a pridáme k mäsu a k ryži aj s masťou. Všetko spolu premiešame. Varíme max 20-25 minút.
-
Krok 2.
Hlávkovú kapustu celú dáme variť do osolenej vody, po uvarení rozoberieme na listy, listy naplníme s tou masou a uvaríme tak, že paradajový pretlak pomiešame s vodou a nalejeme na plnenú kapustu. Dobrú chuť