Sviečková z bravčového karé s knedlíkom
Dostala som chúťky na sviečkovú, no doma nebolo hovädzie mäsko, tak je fajná aj z br. karé.
Kuchár/ka: ELA
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 g Bravčové karé (bez kosti)
- 500 g Koreňová zelenina
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 3 KS Bobkový list (podľa chuti)
- 1 dl Biele víno
- 1 PL Bravčová masť
- 1 PL Horčica
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Klasika osmahneme okorenené a osolené mäsko na masti zo všetkých strán z prudka aby sa stiahlo dáme do pekáča z nakrájanou a očistenou koreňovú zeleninou, pridáme koreniny, bobkový list, zalejeme vývarom a troska vínka , a pečieme do mäkka.. po upečení mäsko vyberieme. Rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme horčicou, šľahačkou narežeme mäsko na plátky a vrátime do hrnca :)
-
Krok 2.
Podávame s knedlíkom. Dobrú chuť