Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Najradšej mám francúzke zemiaky s pivečkom ! :).
Kuchár/ka: Lukáš
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 15 KS Zemiaky (stredne veľké)
- 100 g Slanina (anglická)
- 2 KS Klobása
- 2 KS Špekáčky
- 4 KS Vajce (na tvrdo)
- 1 plechovka Kukurica (konzerva)
- 125 g Syr (tvrdý)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Vegeta (podľa chuti)
- 1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Jánske sklo vystelieme slaninkou a pridáme 1/3 na kocky nakrájaných zemiakov jednu klobásku jednu špekačku, 2 vajcia na tvrdo všetko nakrájané na drobné kúsky a zasypeme polkou konzervy kukurice. Nasleduje opäť 1/3 zemiakov a zvyšok klobásky špekáčky vajec na tvrdo a kukurice a zasypeme poslednou časťou zemiakov.
-
Krok 2.
V predohriatej rúre pečieme pri 180°C 20 minút, následne zalejeme 3 vajciami okorenených soľou, peprom, paprikou a vegetou a opäť pečieme 30 minút pridáme nastrúhaný syr a dopečieme kým nám syr nezhnedne. Podávame s uhorkami a dobrým pivečkom :) dobrú chuť.