Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou

Najradšej mám francúzke zemiaky s pivečkom ! :).

Kuchár/ka: Lukáš
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 21.01.19

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 75 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Šákul Kešartep

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Jánske sklo vystelieme slaninkou a pridáme 1/3 na kocky nakrájaných zemiakov jednu klobásku jednu špekačku, 2 vajcia na tvrdo všetko nakrájané na drobné kúsky a zasypeme polkou konzervy kukurice. Nasleduje opäť 1/3 zemiakov a zvyšok klobásky špekáčky vajec na tvrdo a kukurice a zasypeme poslednou časťou zemiakov.

  2. Krok 2.

    V predohriatej rúre pečieme pri 180°C 20 minút, následne zalejeme 3 vajciami okorenených soľou, peprom, paprikou a vegetou a opäť pečieme 30 minút pridáme nastrúhaný syr a dopečieme kým nám syr nezhnedne. Podávame s uhorkami a dobrým pivečkom :) dobrú chuť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Čínsky kurací plátok a kuskus so zeleninou
Langoše z jogurtového cesta
Kapustovo mrkvový šalát