Prajeme dobrú chuť :)

Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.01.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracia zmes: V panvici orestujem na oleji papriku a dám si ju stranou do misky. Kuracie mäso si okorením podľa chuti, nechám v chladničke aspoň hodinku odležať, potom obalím v Solamyle a zprudka orestujem, zastrieknem sójovou omáčkou a miešam, pokiaľ sa nevpije do mäsa, potom podlejem horúcou vodou, aby sa urobila šťava a pridám tie orestované papriky. Dochutím soľou, mletým peprom, občas pridám aj cesnak na plátky, sezamové semiačka alebo sterilizované fazuľové strúčiky.

  2. Krok 2.

    Cukeťáky: Je to vlastne len klasické cesto na zemiakové placky, tak ako ste zvyknutí ho robiť, jen s prídavkom nastrúhané cukety (niekedy strúham na jemno, inokedy na hrubo, podľa nálady :-), staršie plody lúpem a zbavujem semiačok, mladé strúham celé aj so šupkou), v pomere 1:1, tzn. koľko zemiakov, toľko cukety. Potom už sa len cesto leje miesto na panvici do sadlom vymazaného muffinového plechu, cca do polovice výšky a pečie sa v rúre dozlatova. Občas pretriem už zaťažené cesto ešte sádlom, aby sa cukeťáky pekne leskli a zozlátli.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Plnený chlieb
Zelený šalát s kuracím mäsom, domáci dresing
Sójové mäso v kari omáčke