Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 16.01.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky ošúpať a nakrájať asi na 0,5 cm silné plátky, naskladať do vymasteného pekáča vo dvoch vrstvách, osoliť, opepriť a okoreniť, čím kto má rád (já dávam napríklad kmín, sušený cesnak alebo grilovacie korenie), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny (já dávam s radosťou jarnú zmes), osoliť, znova naskladať zemiaky, znova osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý kelímok a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piesť pekne do farby, smotana sa behom pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostane vo forme výbornej sťavy.

  2. Krok 2.

    Klobásky pripravíme ako na grile :)

  3. Celý postup nájdeš SEM



Boršč
Hermelín v šunkovom kabáte s kroketami
Treska so zemiakmi