Dusená pečeň na slanine a cibuli
Tento postup jsem zvolila z důvodu, že u nás doma nikomu nechutnala klasická suchá a troupelnatá dušená játra. :-).
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Bravčové pečeň
- 150 g Slanina (údená)
- 2 PL Múka hladká
- 1 ČL Sójová omáčka
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 0.5 ČL Mletý kmín
- 0.5 ČL Worcestrová omáčka
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Bravčová masť
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Údená slanina (nadrobno), cibuľa (nadrobno), múka, bravčová pečeň (na kocky), soľ, čierne mleté korenie, sójová omáčka, worchester, mletý kmín. Cibuľu spením na sadle, pridám slaninu a trochu vyškvarím, zalejem vodou, pridám múku, rozmiešanú v studené vode a povarím. Dochutím soľou, čiernym korením, kmínom, sójovou omáčkou a worchesterom. Na panvici potom orestujem sprudka na sadle pečeň, cca 3-4 minúty (nerestujem príliš dlho, pečeň potom zbytočne tvrdne, my máme radi, keď zostanú krásne mäkká) a vhodím ich do mierne schladenej omáčky (pokiaľ ich dáte do horúcej omáčky, ešte sa budú ďalej variť a stvrdnú).