Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Dusená pečeň na slanine a cibuli

Tento postup jsem zvolila z důvodu, že u nás doma nikomu nechutnala klasická suchá a troupelnatá dušená játra. :-).

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.01.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Údená slanina (nadrobno), cibuľa (nadrobno), múka, bravčová pečeň (na kocky), soľ, čierne mleté korenie, sójová omáčka, worchester, mletý kmín. Cibuľu spením na sadle, pridám slaninu a trochu vyškvarím, zalejem vodou, pridám múku, rozmiešanú v studené vode a povarím. Dochutím soľou, čiernym korením, kmínom, sójovou omáčkou a worchesterom. Na panvici potom orestujem sprudka na sadle pečeň, cca 3-4 minúty (nerestujem príliš dlho, pečeň potom zbytočne tvrdne, my máme radi, keď zostanú krásne mäkká) a vhodím ich do mierne schladenej omáčky (pokiaľ ich dáte do horúcej omáčky, ešte sa budú ďalej variť a stvrdnú).



Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
Fazuľa v zeleninovej omáčke
Skvelý koláč Dvojfarebná kocka