Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pečený bôčik s dusenou mrkvou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.01.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčový bok vykostím a nakrájam na 2cm silné plátky, napichám tenderizérom, osolím, okorením, posypem mletým kmínom a sladkou paprikou, pokvapkám olejom a vše do mäsa dôkladne vtriem. Nechám v chladničke kľudne aj dva dni pekne odležať, potom mierne podlejem a pečiem v rúre pekne do mäkka. Takto upravené mäsíčko chutí úplne skvelo a je úžasne mäkké.

  2. Krok 2.

    Dusená mrkva: Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanou cibuľou, prisypem asi 3 lyžice kryštáloveho cukru, nechám skaramelizovať, pridám na koliečka nakrájanú mrkvu, 1 lyžičku kari korenia, trochu kmínu a zalejem vodou, aby bola mrkva potopená. Dusím v zakrytom hrnci do polomäkka, potom odklopím, nechám odpariť časť vody, zahustím hotovou zápražkou, dochutím soľou a mletým peprom.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Hovädzia roštenka na hubách
Zemiakový prívarok
Omeleta plnená špenátom