Prajeme dobrú chuť :)

Kurací paprikáš

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.11.18

4.75 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Darina Pilová‎

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na oleji spením pokrájanú cibuľu. Odstavím zo sporáka pridám ml. čer. papriku a zalejem horúcou vodou asi 3 dcl. Nechám variť aby sa voda trocha odparila. Pridám rozporciované kurča , bujón , korenie a podlejem vodou. Nechám dusiť. Hotové kurča vyberiem dám na teplé miesto. Asi v 1 dcl vody rozmiešam hladkú múku a zahustím. Nakoniec vylejem šľahačkovú smotanu. Prevarím. Precedím aby tam nebola cibuľa.

  2. Krok 2.

    Všetko spolu vymiešam na ani nie husté ani riedke cestíčko a cez haluškovač a uvarím. Dávam do vriacej osolenej vody, keď všetky vyplavú - sú hotové.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Výborný patizón
Fazuľový guláš na maďarský spôsob
Kuracie mäso na čínsky spôsob