Kurací paprikáš
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.11.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kurča
- 2 KS Cibuľa (väčšie)
- 2 ČL Červená paprika sladká (mletá)
- 1 KS Bujón slepačí (kocka)
- 1 štipka Čierne korenie (podľa chuti)
- 0.5 dl Olej
- 3 KS Vajce
- 4 dl Pitná voda (cca)
- 500 g Múka hladká
- 1 ČL Soľ
Príloha (noky):
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na oleji spením pokrájanú cibuľu. Odstavím zo sporáka pridám ml. čer. papriku a zalejem horúcou vodou asi 3 dcl. Nechám variť aby sa voda trocha odparila. Pridám rozporciované kurča , bujón , korenie a podlejem vodou. Nechám dusiť. Hotové kurča vyberiem dám na teplé miesto. Asi v 1 dcl vody rozmiešam hladkú múku a zahustím. Nakoniec vylejem šľahačkovú smotanu. Prevarím. Precedím aby tam nebola cibuľa.
-
Krok 2.
Všetko spolu vymiešam na ani nie husté ani riedke cestíčko a cez haluškovač a uvarím. Dávam do vriacej osolenej vody, keď všetky vyplavú - sú hotové.