Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Čevapčiči z hovädzieho a bravčové mäska. Obedová lakocinka zaručí že tanier ostane prázdny.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.11.18
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Jana Jonisová Kazimirová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové mäso (mleté)
- 500 g Hovädzie mäso (mleté)
- 2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 2 štipka Čierne korenie (podľa chuti)
- 2 KS Vajce
- 3 strúčik Cesnak
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Majorán (podľa chuti)
- 2 dl Olej (podľa potreby)
- 1 Kg Zemiaky
- 2 KS Cibuľa
- 1 balenie Horčica
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mleté mäso zmiešame s korením,soľou,paprikou, prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou, majoránom a vajíčkami.
-
Krok 2.
Vytvarujeme si z nich šulky na tvar čevapčiči, usmažíme ich na oleji.
-
Krok 3.
Podávame z opekanými zemiakmi, horčicou a cibuľkou. Prajem dobrú chuť