Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie stehná na smotane

Výborná kuracie stehná na smotane s kolienkami alebo môžete dať ako prílohu noky. Jednoduchý a rýchli recept na kurací perkelt alebo kuracie na smotane..

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.11.18

4.71 / 5 (14 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Janka Kovalčíková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a v hrnci speníme na oleji. Pridáme umyté horné kuracie stehná, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka, cca 60 minút. Ak je mäsko hotové, pripravíme si zátrepku z mlieka a hladkej múky, ktorú vlejeme k mäsku (dobre rozmiešame). Zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme prevrieť. Podávame s kolienkami. Dobrú chuť :)



Vajíčková nátierka so zelerom
Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou
Syrová roláda s kuracími prsiami a hubami