Kuracie stehná na smotane
Výborná kuracie stehná na smotane s kolienkami alebo môžete dať ako prílohu noky. Jednoduchý a rýchli recept na kurací perkelt alebo kuracie na smotane..
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.11.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 8 KS Kuracie stehná (horné)
- 1 KS Cibuľa
- 1 strúčik Cesnak
- 1 PL Olej
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Čierne korenie (podľa chuti)
- 200 ml Smotana na šľahanie (33%)
- 1 PL Múka hladká
- 1.5 dl Mlieko (od oka)
- 1 balenie Cestoviny (kolienka)
- 1 ČL Soľ
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a v hrnci speníme na oleji. Pridáme umyté horné kuracie stehná, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka, cca 60 minút. Ak je mäsko hotové, pripravíme si zátrepku z mlieka a hladkej múky, ktorú vlejeme k mäsku (dobre rozmiešame). Zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme prevrieť. Podávame s kolienkami. Dobrú chuť :)