Prajeme dobrú chuť :)

Hovädzí guláš na rakúsky spôsob

Skvelý hovädzí guláš s knedlíkom. Fakt je super :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.11.18

4.64 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 130 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: gutekueche

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso umyjeme a osušíme.. nakrájame na kocky cca 3x3 cm tak že šľachy a blany vyrežeme preč. Zvlášť si nakrájame cibuľu na stredne-drobno a tú pražíme na oleji tak aby určite neprihorela! Pridáme červenú papriku (ja dávam 2-3 kopcovité čajové lyžice), premiešame a pridáme mäso.

  2. Krok 2.

    Ak si chcete varenie urýchliť v tlakovom hrnci, stačí nám zaliať tesne nad mäso, ale ak varíme v obyčajnom hrnci, tak 5 cm nad mäso... Pridáme všetky koreniny spomínaný krajec chleba, prikryjeme a varíme. V tlakovom hrnci varíme cca 30 až 40 minút... v obyčajnom hrnci asi 2 hodiny.

  3. Krok 3.

    Ak už dovárame mäso, tak nesmie byť vody viac ako 1 cm nad povrch mäsa. Teraz vyberieme všetko mäso (len mäso) a bobkový list. Ostatný vývar rozmixujeme tyčovým mixérom tak aby sa úplne stratil všetka cibuľa.

  4. Krok 4.

    Vrátime mäso a môžeme podľa potrieb dochutiť. Najlepší je z knedlíkom. Prajem dobrú chuť



Kuracie kari s ananásom
Zapekaná ryža
Hovädzí vývar, krupicové noky