Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Skvelý hovädzí guláš s knedlíkom. Fakt je super :).
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.11.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Chlieb (krajec)
- 1 štipka Čili korenie mleté
- 1 Kg Hovädzí krk
- 1 KS Bobkový list
- 1 ČL Majorán
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 2 dl Hovädzí vývar (alebo voda)
- 5 KS Cibuľa
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjeme a osušíme.. nakrájame na kocky cca 3x3 cm tak že šľachy a blany vyrežeme preč. Zvlášť si nakrájame cibuľu na stredne-drobno a tú pražíme na oleji tak aby určite neprihorela! Pridáme červenú papriku (ja dávam 2-3 kopcovité čajové lyžice), premiešame a pridáme mäso.
-
Krok 2.
Ak si chcete varenie urýchliť v tlakovom hrnci, stačí nám zaliať tesne nad mäso, ale ak varíme v obyčajnom hrnci, tak 5 cm nad mäso... Pridáme všetky koreniny spomínaný krajec chleba, prikryjeme a varíme. V tlakovom hrnci varíme cca 30 až 40 minút... v obyčajnom hrnci asi 2 hodiny.