5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Zemiaky
- 400 g Múka polohrubá
- 1 KS Vajce
- 2 ČL Soľ
- 100 g Údené mäso (šunka, koleno )
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Bravčová masť
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Údené mäso na drobno nasekáme alebo premelieme mlynčekom a zmiešame s opraženou cibuľkou.
-
Krok 2.
Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené a vychladené ošúpeme. Na dosku si preosejeme múku. Do nej na jemnom strúhadle na strúhame zemiaky, pridáme vajíčko, soľ a hnetieme cesto. Cesto rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky. Plníme pripraveným mäsom a zliepame po okrajoch.