Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakové placky plnené kuracím soté

Tieto placky budete milovať..

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.10.18

5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zo zemiakov, múky a vajec pripravíme placky, podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme cesnakom. Vyprážame na oleji z oboch strán.

  2. Krok 2.

    Kuracie prsia nakrájame na rezance, na oleji alebo masti spražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme kuracie mäso a z prudka opražíme. Neskôr osolíme, okoreníme karí korením a čiernym mletým korením, pridáme mrazenú zeleninu a chvíľu podusíme. Podľa potreby podlievame malým množstvom vody.

  3. Krok 3.

    Na upečenú placku dáme kuracie soté, nastrúhame tvrdý syr a podávame. Môžeme podávať aj s kyslou kapustou alebo smotanou.



Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
Špagety bolognese
Jablkové knedličky s tvarohom