Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive

U nás doma veľmi obľúbené jedlo..

Kuchár/ka: Maruška Páralová
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 21.10.18

4.57 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Maruška Páralová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Srdiečka nakrájame na širšie plátky a pod tečúcou vodou odstránime krvavé usadeniny.

  2. Krok 2.

    Do hrnca dáme slaninku nakrájanú na širšie pásiky spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou a približne 3 minúty restujeme. Pridáme plátky mäsa a z prudka zo všetkých strán oprážime. Pridáme korenie, rozmarín, jemne osolíme a podlejeme pivom. Na silnom ohni bez prikrývky necháme polovicu piva odpariť. Podlejeme 250 ml horúcej vody a hrniec zakryjeme tlakovou prikrývkou. Od doby varu varíme na miernom ohni 40 minút.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Špagety s petržlenovou vňaťou
Výborný recept na Španielske vtáčiky
Pivný guláš z teľacieho mäsa