Kurací rezeň plnený maslovým krémom
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.10.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Kuracie prsia
- 100 g Maslo
- 1 strúčik Cesnak
- 1 PL Citrónová šťava
- 1 hrsť Petržlenová vňať (čerstvá nasekaná)
- 2 štipka Čili korenie mleté
- 2 KS Vajce
- 2 PL Múka hladká
- 2 PL Strúhanka
- 50 g Eidam tehla
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najskôr si pripravíme maslový krém. Zmäknuté maslo si dáme do misky. Pridáme k nemu nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, soľ, čierne mleté korenie, citrónovú šťavu a na hrubo nastrúhaný syr. Všetko to spolu poriadne rozmiešame. Pomocou lopátky alebo noža vytvarujeme maslo do kocky, dáme do fólie a na chvíľu vložíme do mrazáka.
-
Krok 2.
Kuracie prsia nakrájame na rezne, jemne naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Na stred rezňa vložíme kocku pripraveného masla. Stočíme ho do kapsičky a upevníme ho špagátom alebo špáradlami aby nám maslo nevytieklo. Pripravené bochníčky obalíme v trojobale, čiže múka, rozšľahané vajce, strúhanka a vyprážame v rozohriatom oleji.