Prajeme dobrú chuť :)

Loďky z lístkového cesta

Na prvý pohľad nič zvláštne. Ale až sa do toho zahryznete, nebude Vám nikdy dosť :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.10.18

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: prosvet

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode a urobíme z nich klasickú kašu. Bravčové mäso a cibuľu nakrájame na menšie kocky. V hlbšej panvici si na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a z prudka opražíme asi 3 minúty. Pridáme soľ a čierne mleté korenie. Za stáleho miešania orestujeme, znížime teplotu, zakryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. Potom odkryjeme a a restujeme cca 4 minúty, kým sa nám prebytočná šťava neodparí.

  2. Krok 2.

    Lístkové cesto si rozdelíme na 4 časti. Každú rovnomerne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na užších krajoch pozdĺž prerežeme. Do stredu cesta dáme 2 - 3 PL zemiakovej kaše, na to mäso a na kocky nakrájané kyslé uhorky. Cesto zabalíme z každej strany, tak aby sme rez mali v strede. Tvar loďky vyrobíme tak, že ho po stranách trocha roztiahneme. Na vrch kde sa nachádza mäso posypeme nastrúhaný tvrdý syr.

  3. Krok 3.

    Pripravené loďky poukladáme na dostatočne veľký plech vyložený papierom na pečenie a papier dáme aj pomedzi každú loďku aby sa nám nezlepili dokopy.

  4. Krok 4.

    Každú loďku potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Upečené loďky môžeme podávať napr. so zeleninovým šalátom.



Najlepší krémeš
Cuketové placky fit s tvarohovo-pizza dresingom
Výborný hrnčekový čokoládový koláč