Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Loďky z lístkového cesta

Na prvý pohľad nič zvláštne. Ale až sa do toho zahryznete, nebude Vám nikdy dosť :).

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.10.18

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: prosvet

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode a urobíme z nich klasickú kašu. Bravčové mäso a cibuľu nakrájame na menšie kocky. V hlbšej panvici si na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a z prudka opražíme asi 3 minúty. Pridáme soľ a čierne mleté korenie. Za stáleho miešania orestujeme, znížime teplotu, zakryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. Potom odkryjeme a a restujeme cca 4 minúty, kým sa nám prebytočná šťava neodparí.

  2. Krok 2.

    Lístkové cesto si rozdelíme na 4 časti. Každú rovnomerne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na užších krajoch pozdĺž prerežeme. Do stredu cesta dáme 2 - 3 PL zemiakovej kaše, na to mäso a na kocky nakrájané kyslé uhorky. Cesto zabalíme z každej strany, tak aby sme rez mali v strede. Tvar loďky vyrobíme tak, že ho po stranách trocha roztiahneme. Na vrch kde sa nachádza mäso posypeme nastrúhaný tvrdý syr.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Muffiny
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Kuracia pečeň na smotane s ryžou