Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zemiakové placky plnené mletým mäsom

Po vyskúšaní sa tieto placky stali obľúbenými v našej domácnosti..

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 26.09.18

4.9 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: natashaskitchen

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky si očistíme a nastrúhame na strúhadle, tak isto aj cibuľu. Prebytočnú vodu zo zemiakov odstránime. Pridáme vajce, múku, 1 PL kyslej smotany, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Premiešame a pripravíme si mäso.

  2. Krok 2.

    Mleté mäso zmiešame s cibuľou nastrúhanou alebo na jemno na nakrájanou, pridáme soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Urobíme si malé a tenké placočky a poukladáme na dosku.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Vanilkové rožteky
Bryndzová nátierka