Ingrediencie
Potrebujeme:
- 8 KS Jahňacie mäso (rebrá)
- 5 strúčik Cesnak
- 4 PL Olej olivový
- 1 ČL Soľ
- 2 ČL Petržlenová vňať
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- -1.4 ČL Tymián (1/4)
- 0.5 šálka Hovädzí vývar (alebo kurací vývar)
- 2 PL Maslo
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V miske si rozmiešame pretlačený cesnak s olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, čili pastou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a tymián. Zmes dôkladne rozmiešame.
-
Krok 2.
Jahňacie mäso (bok s rebrami) opláchneme, osušíme a narežeme na kotlety pekne pozdĺž okolo kostí. Vložíme do misy a každú kotletu z každej strany dôkladne potrieme pripravenou zmesou bylín a korenia. Zakryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 6 hodín.
-
Krok 3.
Na panvičku si dáme rozohriať trocha oleja a opatrne vkladáme odležané kotlety. Opekáme 3 až 5 minút z každej strany. Po cca 4 minútach opekania z jednej aj druhej strany bude mäso stredne kvalitne urobené. Ak chceme mať viac dopečené, vložíme ho na pár minút ( cca 10 ) do rúry.
-
Krok 4.
Upečené mäso preložíme na tanier a pripravíme si omáčku. Do výpeku nalejeme hovädzí alebo kurací vývar, premiešame, prevaríme a pridáme maslo. To nám omáčku krásne spojí a zjemní, takže môžeme ňou preliať pripravené kotlety. Vrch ozdobíme nejakou čerstvou bylinkou a podávame.