Prajeme dobrú chuť :)

Jahňacie kotlety

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 24.09.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: natashaskitchen

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V miske si rozmiešame pretlačený cesnak s olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, čili pastou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a tymián. Zmes dôkladne rozmiešame.

  2. Krok 2.

    Jahňacie mäso (bok s rebrami) opláchneme, osušíme a narežeme na kotlety pekne pozdĺž okolo kostí. Vložíme do misy a každú kotletu z každej strany dôkladne potrieme pripravenou zmesou bylín a korenia. Zakryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 6 hodín.

  3. Krok 3.

    Na panvičku si dáme rozohriať trocha oleja a opatrne vkladáme odležané kotlety. Opekáme 3 až 5 minút z každej strany. Po cca 4 minútach opekania z jednej aj druhej strany bude mäso stredne kvalitne urobené. Ak chceme mať viac dopečené, vložíme ho na pár minút ( cca 10 ) do rúry.

  4. Krok 4.

    Upečené mäso preložíme na tanier a pripravíme si omáčku. Do výpeku nalejeme hovädzí alebo kurací vývar, premiešame, prevaríme a pridáme maslo. To nám omáčku krásne spojí a zjemní, takže môžeme ňou preliať pripravené kotlety. Vrch ozdobíme nejakou čerstvou bylinkou a podávame.



Hruškovo zelerová krémová polievka
Pečené kurča so zemiakmi - jednoducho
Taliansko bulharské rizoto