Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové špízy

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 24.09.18

4.6 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: natashaskitchen

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso opláchneme, ak máme panenku, tak odblaníme, nakrájame na primerané kocky. Vo väčšej miske si ho zmiešame so soľou, čiernym mletým korením, talianským korením alebo bylinkami, sušeným cesnakom a olivovým olejom. Cibuľu si rozdelíme na plátky a prekrojíme na väčšie kúsky. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme marinovať cca 2 - 4 hodiny (kľudne aj celú noc).

  2. Krok 2.

    Namarinované mäso dávame na drevené alebo kovové špajdle striedavo s cibuľou. Pozor, mäso a cibuľa by sa mali len dotýkať, nie byť natlačené na sebe. Pripravené špízy necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote. Následne ich dávame buď na plech a pečieme v rúre alebo na gril pokiaľ máme kovové špajdle. Počas pečenia občas potrieme zvyšným olejom a korením z marinády a upečené posypeme petržlenovou vňaťou.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie na paprike s haluškami
Mätová limonáda
Medové rezy s kyslou smotanou