Prajeme dobrú chuť :)

Kurací srnčí chrbát

Šťavnatý, voňavý a báječný srnčí chrbát z kuracieho mäsa. To musíte skúsiť..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 11.09.18

4.2 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: receptneked

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme trocha postať.

  2. Krok 2.

    Zmiešame kyslú smotanu s vajíčkami, múkou, soľou, petržlenovou vňaťou a cca 100 g nastrúhaným syrom. Pridáme mäso a spolu to dobre premiešame.

  3. Krok 3.

    Formu na srnčí chrbát vyložíme plátkami slaniny tak, aby sa čiastočne prekrývali ale aby boli dostatočne dlhé a presahovali až cez okraj formy. Vložíme mäsovú hmotu, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a prekryjeme plátkami slaniny. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre cca 40 - 50 minút. Stiahneme alobal. necháme ešte chvíľku zapiecť slaninku a vyberáme z rúry von.

  4. Krok 4.

    Upečený srnčí chrbát vyklopíme z formy a môžeme ešte na vrch jemne posýpať strúhaným syrom a ozdobiť petržlenovou vňaťou.



Cuketa plnená mletým mäsom
Bravčové na hubách
Loďky z lístkového cesta