Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.09.18

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: femina

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky a jemne osolíme. V mise si zmiešame olivový olej s horčicou, nakrájanou cibuľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a rozmarínom. Do pripravenej zmesi vložíme kuracie prsia, potrieme ich z oboch strán a necháme odležať v chladničke 2 až 3 hodinky.

  2. Krok 2.

    Keď je mäsko odležané rozložíme si plátky slaniny a ukladáme na ne kuracie prsia. Ak je mäso väčšie dáme aj dva plátky slaniny vedľa seba. Opatrne zrolujeme a buď pečieme na panvičke na oleji - po dobu aby sa nám slanina nespálila ale aby bolo mäso z vnútra upečené alebo dáme na plech vymastený olejom a pečieme cca 40 minút pri 190°C. Podľa potreby podlievame malým množstvom vody.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Táto cesnačka vás vylieči zo všetkého
Langoše
Skvelý osuch