Prajeme dobrú chuť :)

Holúbky - plnená kapusta

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.08.18

4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: femina

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z kapusty odrežeme spodnú časť a celú hlávku dáme variť do horúcej vody. Necháme ju chvíľu povariť aby nám zmäkli listy. Keď je uvarená, vyberieme ju a horné listy oddelíme a rozložíme. Hrubé časti na listoch vyrežeme. Ak sú veľké, tak ich prerežeme na poly tak, aby sa dali plniť.

  2. Krok 2.

    Mleté mäso si zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na drobno nakrájanú polovicu cibule, vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko to spolu dobre rozmiešame.

  3. Krok 3.

    Začneme plniť kapustné listy a to tak, že si z mäsa urobíme menší šúľok, dáme ju ho stredu listu a listom pekne obalíme. Takto naplníme všetky listy. Pripravené holúbky si uložíme do hrnca.

  4. Krok 4.

    Na panvičke si oprážime na kocky nakrájanú slaninu, trocha neskôr pridáme druhú polovicu cibule spolu ešte chvíľu oprážime a tesne pred koncom pridáme mletú sladkú papriku. Párkrát zamiešame, pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou (asi 2 - 3 dcl). Rozmiešame to a nalejeme na pripravené holúbky v hrnci. Tie následne prikryjeme a necháme dusiť domäkka.



Hrnčekové muffiny
Tvarohový koláč s pomarančovým želé
Jablkový koláč