Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Hlávková kapusta
- 1 Kg Bravčové mleté mäso
- 1 hrnček Ryža
- 1 KS Cibuľa
- 100 g Slanina
- 4 strúčik Cesnak
- 100 g Paradajkový pretlak
- 1 ČL Soľ
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Červená paprika sladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z kapusty odrežeme spodnú časť a celú hlávku dáme variť do horúcej vody. Necháme ju chvíľu povariť aby nám zmäkli listy. Keď je uvarená, vyberieme ju a horné listy oddelíme a rozložíme. Hrubé časti na listoch vyrežeme. Ak sú veľké, tak ich prerežeme na poly tak, aby sa dali plniť.
-
Krok 2.
Mleté mäso si zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na drobno nakrájanú polovicu cibule, vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko to spolu dobre rozmiešame.
-
Krok 3.
Začneme plniť kapustné listy a to tak, že si z mäsa urobíme menší šúľok, dáme ju ho stredu listu a listom pekne obalíme. Takto naplníme všetky listy. Pripravené holúbky si uložíme do hrnca.
-
Krok 4.
Na panvičke si oprážime na kocky nakrájanú slaninu, trocha neskôr pridáme druhú polovicu cibule spolu ešte chvíľu oprážime a tesne pred koncom pridáme mletú sladkú papriku. Párkrát zamiešame, pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou (asi 2 - 3 dcl). Rozmiešame to a nalejeme na pripravené holúbky v hrnci. Tie následne prikryjeme a necháme dusiť domäkka.