Holúbky - plnená kapusta
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.08.18
4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: femina
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Hlávková kapusta
- 1 Kg Bravčové mleté mäso
- 1 hrnček Ryža
- 1 KS Cibuľa
- 100 g Slanina
- 4 strúčik Cesnak
- 100 g Paradajkový pretlak
- 1 ČL Soľ
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Červená paprika sladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z kapusty odrežeme spodnú časť a celú hlávku dáme variť do horúcej vody. Necháme ju chvíľu povariť aby nám zmäkli listy. Keď je uvarená, vyberieme ju a horné listy oddelíme a rozložíme. Hrubé časti na listoch vyrežeme. Ak sú veľké, tak ich prerežeme na poly tak, aby sa dali plniť.
-
Krok 2.
Mleté mäso si zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na drobno nakrájanú polovicu cibule, vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko to spolu dobre rozmiešame.