Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cuketa (mladá cuketa)
- 500 g Mleté mäso
- 100 g Eidam tehla (môže byť aj iný tvrdý syr)
- 3 strúčik Cesnak
- 1 KS Cibuľa
- 1 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 PL Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cuketu umyjeme, odrežeme obidva konce a nakrájame ju pozdĺž na tenké plátky. Keďže je to mladá cuketa, nie je potrebné ju nasoliť a nechávať aby zmäkla. Jemne ju osolíme a okoreníme až pred použitím.
-
Krok 2.
Mleté mäso si rozmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, nastrúhaným syrom a samozrejme soľou, čiernym mletým korením a červenou sladkou paprikou. Ak je zmes príliš riadka, môžeme pridať cca 1PL strúhanky.
-
Krok 3.
Pláty cukety si rozložíme, jemne osolíme, okoreníme a dávame na každý plátok pripravenú zmes mäsa. Opatrne zrolujeme a prichytíme špáradlom. Pripravené rolky uložíme do plechu alebo zapekacej misy, ktorú sme si potreli olejom a pečieme v rúre pri 180°C cca 25 minút.