Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové medailónky v slaninke

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 27.08.18

3.89 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: femina

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčovú panenku opláchneme a nakrájame na plátky s hrúbkou cca 3cm. V miske si rozmiešame olej s horčicou, soľou, čiernym mletým korením a pretlačeným cesnakom. Nakrájané mäso dobre potrieme pripravenou zmesou a podľa možnosti ho necháme v nej trocha odstať (aspoň hodinku).

  2. Krok 2.

    Namarinované mäsko vyberieme a každý kúsok obalíme plátkami slaniny z každej strany. Slaninku uchytíme špáradlami alebo previažeme špagátom aby nám dobre držala. Pripravené opekáme na rozohriatom oleji z každej strany pár minút alebo ho vložíme do rúry na 180°C na cca 20 minút.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Pečené koleno, pečené zemiaky
Cuketové guličky so syrom Eidam