Kuracie prsia plnené špenátom
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 25.08.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 KS Kuracie prsia
- 1 balenie Špenát mrazený
- 2 balenie Lístkové cesto
- 3 PL Kyslá smotana
- 6 KS Plátkový syr
- 1 PL Maslo
- 2 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Muškátový oriešok
- 1 KS Vajce
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na panvičke si rozpustíme maslo a opražíme na ňom špenát. Chvíľku necháme postať aby sa voda odparila. Pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre to premiešame a na koniec pridáme smotanu. Ešte krátko premiešame a odstavíme.
-
Krok 2.
Kuracie prsia umyjeme a prerežeme pozdĺž stredom na kapsu aby sa dali naplniť. Do mäska dáme pripravený špenát a na to jeden plátok syra. Kapsu zatvoríme, osolíme a okoreníme.
-
Krok 3.
Lístkové cesto rozvaľkáme a prerežeme každý plát na dve časti. Každý plát narežeme po stranách na pásiky a do stredu dáme pripravenú mäsovú kapsu. Pásiky cesta prekladáme striedavo z každej strany tak, aby sme zakryli celé mäso.
-
Krok 4.
Zabalené kapsy dáme na plech vyložený papierom na pečenie a každú kapsu potrieme vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca minút.