Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie prsia plnené špenátom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 25.08.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: impresjasmaku

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na panvičke si rozpustíme maslo a opražíme na ňom špenát. Chvíľku necháme postať aby sa voda odparila. Pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre to premiešame a na koniec pridáme smotanu. Ešte krátko premiešame a odstavíme.

  2. Krok 2.

    Kuracie prsia umyjeme a prerežeme pozdĺž stredom na kapsu aby sa dali naplniť. Do mäska dáme pripravený špenát a na to jeden plátok syra. Kapsu zatvoríme, osolíme a okoreníme.

  3. Krok 3.

    Lístkové cesto rozvaľkáme a prerežeme každý plát na dve časti. Každý plát narežeme po stranách na pásiky a do stredu dáme pripravenú mäsovú kapsu. Pásiky cesta prekladáme striedavo z každej strany tak, aby sme zakryli celé mäso.

  4. Krok 4.

    Zabalené kapsy dáme na plech vyložený papierom na pečenie a každú kapsu potrieme vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca minút.



Grilované koleno s domácimi hranolkami
Koložvárska kapusta
Rýchle hrianky